Når introverte og ekstroverte samarbejder

Den introverte får sin energi indefra – den ekstroverte udefra

Det betyder, at den introverte bruger energi i samværet med andre mennesker, mens den ekstroverte får energi.

Den ekstroverte tænker og taler samtidig – faktisk kan det være særdeles vanskeligt for en ekstrovert at tænke, uden samtidig at tale og dermed prøve sine tanker af overfor omverdenen. Presser du en ekstrovert til at tænke i stilhed, kan det være svært at få tankerne til at rulle.

Den introverte tænker først, og taler bagefter – faktisk er der ikke rigtig nogen ord på tungen, før der er tænkt færdigt. Presser du en introvert til at tale eller fx brainstorme uden forberedelse, er der måske ingen ord at hente.

Måske er du introvert, måske er du ekstrovert. Det ligger der ingen vurdering i, det er hverken godt eller dårligt – det er ligeværdigt. Og på masser af arbejdspladser kan man måske sagtens arbejde sammen uden at beskæftige sig et øjeblik med disse to begreber.

Ofte sker der dog det, at en bevidstgørelse om og forståelse for de forskelle, der er på introverte og ekstroverte, giver en gevaldig aha-oplevelse for alle. ”Så kan jeg bedre forstå at…..”. Og det øger i høj grad vores muligheder for at skabe resultater sammen.

Bevidstgørelsen starter med dette foredrag, der giver masser af stof til eftertanke.