Coaching

Coaching er en metode til at bygge bro mellem en erkendelse af, hvor du befinder dig lige nu, og en erkendelse af, at du har potentialet til at befinde dig lige præcis der, hvor du ønsker det. Det handler først og fremmest om, hvor vidt du tør tro på det – og ikke mindst: Handle på det.

Fx medarbejderen: Hvorfor føler jeg mig altid så presset på mit arbejde? Hvorfor opstår der ofte konflikter omkring mig? Hvordan kommer jeg videre i min karriere? Hvordan kan jeg blive mere motiveret, når jeg er på arbejde? Hvad er mine arbejdsmæssige og karrieremæssige mål? Hvorfor er jeg egentlig altid kun mellemfornøjet på arbejde – hvad er det, jeg i virkeligheden ønsker?

Fx lederen: Hvad skal være det næste skridt i min karriere? Hvordan bliver jeg bedre til at kommunikere om og involvere medarbejderne i mine beslutninger? Hvordan bliver jeg som leder bedre til at tackle konflikter? Hvorfor kommer jeg til at hidse mig op overfor bestemte medarbejdertyper? Hvordan bliver jeg bedre til at nå frem til resultater i praxis?

Fx den ledige: Hvad vil jeg egentlig med mit arbejdsliv? Hvad er virkelig vigtigt? Hvad er mine grundlæggende værdier i arbejdslivet? Hvordan kommer jeg videre? Hvilke nye muligheder har jeg? Hvad kan jeg, og hvad vil jeg?

I en coachingsamtale tager vi udgangspunkt i dine mål. Du får hjælp til at finde frem til, hvad dine mål i virkeligheden er, hvad der ligger bag din motivation til at nå netop disse mål, og hvordan du skal nå dem i praxis.

Med andre ord: Hvad vil du, hvorfor vil du netop dette, hvilke forhindringer ser du for at komme derhen, hvordan overkommer du disse forhindringer, så du når dine mål?

Undervejs vil vi fx arbejde med at afklare dine personlige værdier, dine visioner og dine mål, og du vil blive guidet til at skabe struktur og fastholdelse i processen. Vi vil afdække de tanker og forestillinger, som bremser dig på vejen mod dine mål, og finde frem til de motivationsfaktorer, som kan fastholde dig på vejen imod det, du ønsker.

Et coachingforløb strækker sig typisk over 5-10 samtaler á ca. en time, som afholdes med 3-4 ugers mellemrum. Det kan med fordel indledes med en persontypetest, som der relateres til i forbindelse med de emner, som bringes op til undervejs. Under forløbet vil vi anvende en række konkrete opgaver og praktiske værktøjer, tilpasset dine udfordringer og målsætninger.